10 Tips om een goede eerste indruk achter te laten

Blog lijst
Vorige Artikel Volgende Artikel

Een eerste indruk is erg belangrijk, die maak je tenslotte maar een keer. Hieronder volgen daarom 10 tips om een verpletterende eerste indruk achter te laten bij een sollicitatiegesprek.

1.Check van te voren je sociale media

Loop voordat je gaat solliciteren even je sociale media na. Het eerste wat een interviewer namelijk zal doen wanneer je op gesprek mag komen is je sociale media checken. Je wilt natuurlijk niet dat dit jouw sollicitatiegesprek negatief zal beïnvloeden.

2.Wees op tijd

De basisregel bij een sollicitatiegesprek. Zorg altijd dat je ruim op tijd bent. Houd ook rekening met onvoorziene zaken onderweg zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Wanneer je niet op tijd bent heeft het bedrijf immers de indruk dat dit vaker zal voorkomen.

3.Verzorgd uiterlijk

Verdiep je goed in het bedrijf om de bedrijfscultuur te achterhalen. Pas hier je kleding op aan. Weet je de dresscode niet? Kleed je dan altijd netjes. Ook helpt het als je een opvallende kleur draagt in je outfit. Dit zal beter blijven hangen bij je gesprekspartner.

Ga je bijvoorbeeld bij een horecabedrijf solliciteren? Let dan ook op je haardracht, nagels, sierraden e.d. Zorg dat je er netjes uit ziet, geen kunstnagels en nagellak, geen aanwezige sierraden etc. Dit mag immers ook niet in de keuken.

4.Een goede handdruk

Geef nooit een slap handje, maar knijp de hand ook niet fijn. Probeer dit altijd aan te passen aan degene die voor je staat. Naast de handdruk is ook de temperatuur van de handen belangrijk. IJskoude of klamme handen zorgen niet voor een goede eerste indruk. Tot slot is de knijpduur van belang. Houd niet te lang vast, dit kan dominant overkomen, te kort nerveus. Stem dit zoveel mogelijk af op de ander.

5.Non verbale communicatie

Houd zoveel mogelijk oogcontact tijdens de kennismaking. Wanneer je dit niet doet kan dit onzeker of arrogant overkomen. Verder heeft een oprechte glimlach een positieve werking. 72% van de mensen zien anderen die vaak lachen bijvoorbeeld als zelfverzekerd en succesvol. 86% praat sneller tegen een vreemde wanneer deze lacht. Ook een goede houding is erg belangrijk. Ga rechtop zitten en loop zelfverzekerd.

6.Toon belangstelling in de interviewer

Toon onmiddellijk interesse in degene die je ontmoet. Maak contact en zeg iets aardigs. Stel ook vragen aan de interviewer. Dit kan inhoudelijk over de functie gaan maar ook over de interviewer zelf.

 Voorbeelden zijn:

Hoe lang werkt u zelf al hier?

Hoe zou u de cultuur binnen de organisatie beschrijven?

7.Luister actief

Creëer een open houding en maak oogcontact met de interviewer. Luister aandachtig en knik af en toe ‘ja’ als een bevestiging dat je volgt wat de andere persoon zegt. Maak eventueel notities van belangrijke punten of zaken waar je de uitleg een vraag over wil stellen. Verder is het belangrijk dat je een open houding aanneemt, dat wil zeggen geen gekruiste armen en benen. Hiermee kan je overkomen als onzeker of kan een gebrek aan interesse worden geïnterpreteerd.

8.Verwerk de functieomschrijving in je verhaal

Wees goed voorbereid op het gesprek. Meestal heb je niet zo heel veel tijd om je kwaliteiten te laten zien. Probeer een verhaal te maken waarin je kwaliteiten naar voren komen waarbij deze gekoppeld zijn aan de functie eisen. Zo laat je zelf al in een korte tijd zien dat je geschikt bent voor de desbetreffende functie.

9.Laat zien dat je enthousiast bent

De interviewer wil vaak maar een ding zien, dat je enthousiast bent en passie hebt voor de functie. Toon deze daarom ook. Passie laat zien dat je initiatief zult tonen, innovatief te werk zult gaan en hard zult werken.

10.Wees positief

Probeer je nooit negatief uit te laten over je vorige werkgever. Dit zal niet goed overkomen bij de interviewer. Straal positiviteit uit en spreek dit ook uit. Blijf voor de rest gewoon jezelf. Stel je onafhankelijk op ook al wil je de baan nog zo graag.

Deel dit artikel:
Email

Gerelateerde artikelen:

Bijwerken ...