5 motivatietips om weer aan de slag te gaan!

Blog lijst
Vorige Artikel Volgende Artikel

Voor bijna  heel Nederland zit het er weer op, de (bouwvak-)vakantie is voorbij!
Sommige mensen hebben er na drie weken wel weer zin in maar het gros ziet er als een berg tegenop..
Hoe  zorg je ervoor om je goede, energieke vakantiegevoel en je zin er tegenaan te gaan toen je van vakantie terug kwam vast te houden?

Met onze motivatietips zit je komende week weer stralend op je werk!

 1. Begin je eerste dag op een dinsdag of woensdag.
  Als je voldoende vrije dagen hebt, begin je eerste werkdag na je heerlijke lange vakantie dan niet op een maandag maar juist op een dinsdag of woensdag. Je hebt dan een kortere eerste werkweek en dat voelt lekkerder! Je kunt dan sneller aan je vrije weekend beginnen en de dagen gaan vaak sneller!
  Op deze manier creëer je ook wat extra tijd om ook in je privéleven na je vakantie een nieuwe start te nemen.
 2. Kom de eerste dag rustig op gang
  Geef je niet direct over aan de drukte van de dag, maar gun jezelf de eerste dag de tijd om orde te scheppen in de stapels papieren en mails die je in je vakantie hebben opgestapeld.  Zoek uit intussen is achterhaald, wat de tijd heeft en wat dringent dient te worden afgehandeld. Maak hierin onderscheidt, een dergelijke duidelijkheid geeft je rust in je hoofd en het werk beter te plannen.
  Het is natuurlijk het fijnste als je op de eerste ‘drukke’ dag geen telefoontjes of vergaderingen hebt. Een slimme manier om een rustige dag te creeren is om je voicemail of automatische mailbeantwoorder een dag later te zetten ;-)! Dus als je op dinsdag begint, krijgt je de meeste externe telefoontjes en bezoekers pas op woensdag.
 3. Denk aan de positieve aspecten van je werk
  Misschien lukt het je om positieve gedachten over het weer aan het werk gaan te koesteren. Wellicht heb je met enkele collega’s leuk contact waarmee je weer gezellig kunt bijkletsen in de pauze of word je juist opgewonden als je bedenkt om weer ‘heerlijk je schouders eronder te zetten’ aan dat nieuwe project wat op de planning staat.
  Als je bij je werk alleen maar aan kommer en kwel denkt lijkt het mij helder signaal om naar een andere functie en/of andere werkgever te gaan zoeken.
 4. Organiseer je eigen opgewektheid
  Maak je eerste dag leuker door fijne, vrolijke kleding aan te trekken of je screensaver te veranderen naar een te gekke vakantiefoto.
  Ook is bewezen dat beweging zorgt voor een opgewekter gevoel. Dus neem de trap in plaats van de lift, neem het kopieerapparaat aan het einde van de gang in plaats van naast je bureau en ga tussen de middag lekker wandelen met collega’s.
  Door te wandelen met collega’s of een kopieerapparaat verderop te nemen maak je sneller een praatje waardoor je je vaak ook beter voelt. Sociaal contact zorgt voor een opgewekt gevoel.
 5. Plan je volgende vakantie
  Het uitzicht hebben op nieuwe en leuke activiteiten kan je helpen om door de eerste moeilijke dagen na je vakantie door te komen. Een van de bewezen tactieken is om zo snel mogelijk plannen voor een nieuwe vakantie te maken zoals de in de herft, met kerst of een lekkere wintersport.
  Ook het plannen van een leuke activiteit zoals een bioscoopje pakken met je partner of lekker uiteten met het gezin zorgt ervoor dat je dag plezieriger voorbij gaat. 
Deel dit artikel:
Email

Gerelateerde artikelen:

Bijwerken ...