Nodig eens een 50-plusser uit!

Blog lijst
Vorige Artikel Volgende Artikel

De werkloosheid onder 50-plussers is voor het eerst in jaren omlaaggegaan maar de meeste werkgevers hebben nog steeds koudwatervrees.

Vaak is het als de kwaliteit goed is, dat de hoogte van het loon geen tegenhoudende factor blijkt te zijn. Toch komt het op dit moment nog niet vaak tot een sollicitatiegesprek.

50-plussers moeten wat vaker worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek want zij hoeven helemaal niet ontzettend duur te zijn. Veel  50-plussers zijn in een periode van hun leven beland waarin ze minder vastgebonden zijn aan hoge vaste lasten, er ontstaat hierdoor ruimte om te onderhandelen. In alle sectoren komen er weer ouderen aan het werk, wel is het zo dat de mobiliteitsbonus van de belastingsdienst of een proefplaatsing vanuit het UWV het beslissende zetje kan zijn voor werkgevers die nog twijfelen om een oudere aan te nemen.

Toch is het ook de bedoeling dat de 50-plusser ook aan de hand van zijn of haar motivatiebrief wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Velen van deze groep solliciteren hun eigen het ongeluk maar krijgen de ene afwijzing na de andere. Bedrijven zouden deze groep eigenlijk bewust wel moeten uitnodigen voor een gesprek, tijdens een gesprek valt de leeftijd vaak gelijk weg.     Bovendien heeft de gemiddelde 50-plusser nog de juiste werkmentaliteit en (werk) ervaring waardoor ze wat sneller zelfstandig aan het werk kunnen.

Mensen uit alle leeftijdscategorieën worden tijdens de economische crisis ontslagen maar voor ouderen is het aantoonbaar moeilijker om weer aan het werk te komen. Het goede nieuws is dat er volgend jaar bij het UWV extra geld vrij komt voor scholing en trainingen zowel voor 50-plussers als jongeren. Tijdens de testfase hebben al 120.000 ouderen bij het UWV netwerktrainingen gevolgd. Met alleen het schrijven van een sollicitatiebrief, kom je er tegenwoordig niet meer. Belangrijk is het om contacten te leggen en mensen te leren kennen.

www.telegraaf.nl

Deel dit artikel:
Email

Gerelateerde artikelen:

Bijwerken ...