Tips voor een gezellige, informele kerstborrel! Proost!

Blog lijst
Vorige Artikel Volgende Artikel

De feestdagen nadere en dus ook de afsluitende feestjes staan op de planning.
De kerstborrel is een informeel moment om bij te praten met je collega’s en relaties.
Maar sommige mensen vinden het ook altijd een lastig momentje. Want waar praat je over en waarover juist niet? Hoeveel kan je uit goed fatsoen eten en drinken? Wat trek je aan?
Diverse dilemma’s omdat je niet voor paal wilt staan en juist wilt dat het een gezellige borrel wordt.

Of je nu een borrel bijwoont van je eigen bedrijf of naar een externe borrel gaat, goede voorbereiding kan natuurlijk nooit kwaad. 
Daarom hieronder diverse tips.

 1. Kleed je representatief
  Het hangt natuurlijk af van de setting, bedrijf en gelegenheid  maar  kleed je netjes. Desnoods informeer bij je naaste collega’s wat zij die avond dragen.  Maar onthoud; kleed je liever over- dan underdressed.
 2. Het is geen netwerkmoment, zorg voor een prettig gesprek
  Het is een informele gelegenheid dus een moment om je te verdiepen in de hobby’s  en bezigheden van je relaties. Zo ontstaan en gesprekken die normaal niet voert  en indirect versterk  je hiermee de band met je collega of relatie.
   Het is uiteraard belangrijk om een goede indruk achter te laten, maar dit is niet het moment om acquisitie te plegen of werkafspraken te forceren. Vermijdt dus werkinhoudelijke gesprekken.
 3. Drink en eet met mate
  Een voor de hand liggende tip dat je niet te veel moet drinken op deze gelegenheid. Aangeschoten of dronken raken komt niet best over en kan je nog lang achtervolgen. Het is dus een slimme zet om tijdig een frisje te nemen of een rondje over te slaan.
  Daarbij is het ook handig om van tevoren een hapje te eten. De borrels of kerstdiners zijn vaak wat aan de late kant en hiermee vermijdt je dat je gaat ‘snaaien’ op deze avond.
 4. Maak plezier!!
  Al lijkt in bovenstaande dat je overal op moet letten is het vooral heel belangrijk dat je geniet op deze avond. Het is een gezellige aangelegenheid dus maak er een gezellige avond van met je collega’s waar je nog lang over na kunt praten (en lachen!).
 5. Blijf niet te lang
  Hoe gezellig het ook is, weet wanneer het tijd is om naar huis te gaan. Blijf niet tekort, maar ook zeker niet te lang.  Een goede timing is een van de belangrijkste zaken bij een relatie-werkborrels.  
  Het geeft altijd een prettiger gevoel als je ’s ochtends wakker wordt en je nog precies weet wat er de avond ervoor is gebeurd en een fris hoofd hebt. Dan weet je dat je in het nieuwe jaar weer met een goed gevoel op het werk kunt verschijnen.
 6. Rijd veilig naar huis of zorg vervoer
  Rijd veilig naar huis of laat je rijden. Drink je graag een biertje of wijntje? Dan is het goed , om van tevoren vervoer voor de terugweg te regelen of dat je met OV of fiets naar huis gaat. Als je maar niet aangeschoten of dronken in je auto stapt  want dan krijgen collega’s een verkeerd beeld van je en dat wil je ook niet hebben…
Deel dit artikel:
Email

Gerelateerde artikelen:

Bijwerken ...