Vakantie maakt je als professional waardevoller!

Blog lijst
Vorige Artikel Volgende Artikel

Rond de zomermaanden nemen veel werknemers en werkgevers enkele dagen of weken vrij om lekker vakantie te nemen. Sommige bedrijven gaan zelf een aantal weken dicht.
Vakantie is een absolute noodzaak en voorwaarde om je werk goed te kunnen blijven doen. Misschien denk je van niet en voel je je schuldig dat je dan een bepaalde tijd een klant niet  kunt bedienen of werk niet kunt afmaken.
Maar dit hoeft helemaal niet, bekijk het in kansen!

Steeds meer professionals en werkgevers komen er achter dat af en toe het voetje van het gas in de vorm van een vakantie wel eens zeer productief kan werken op de lange termijn.

Echt even helemaal weg van huis en werk blijkt eigenlijk best goed voor je gezondheid te zijn.
Uit de praktijk blijkt dat de kans op gezondheidsproblemen kleiner wordt en dat een prettige onderbreking van je werk niet alleen goed is voor jou maar ook voor je klanten en collega’s.
Na een heerlijke break kom je weer fris binnen en kun je er weer tegenaan!

Voor je hersenen is het vooral erg prettig. Op je werk krijg je dagelijks enorme hoeveelheden informatie te verwerken door e-mails, vergaderingen, projecten etc.
Als je op vakantie gaat komt het brein enerzijds tot rust en anderzijds worden ze gestimuleerd omdat je nieuwe ideeën opdoet in een andere omgeving. Een ander land, plaats en omgeving zorgt voor vaak nieuwe, leuke en creatieve ideeën waardoor je weer extra wordt geïnspireerd. Dit kan je later ook meenemen op je werk.
Daarbij wordt je emotioneel stabieler waardoor je na je vakantie als professional je werk beter kunt uitvoeren.

Een vakantie heeft voor iedereen ook een verschillende lengte. Sommige vinden een lang weekend (vrijdag t/m maandag) al vakantie en een ander heeft pas vakantie als die 3 weken lang lekker in de zon op het strand heeft gelegen. Het gaat erom wat je in het hoofd prettig vindt en waar je vervolgens naar uit kunt kijken en extra kunt van genieten. Dan kom je pas extra goed tot rust en kun je herstellen van je dagelijkse werkstress.
Daarbij is bewezen dat je tijdens je vakantie fijner (en langer) slaapt en je humeur wordt verbeterd. Je hart wordt er beter van, ofwel het is beter voor je gezondheid!

Indirect ben je altijd wel met je werk bezig. Je komt vaak nieuwe mensen tegen en dan komt in je gesprek al vaak snel naar voren waar je je in het dagelijks leven mee bezig houdt en wat voor werk je doet. Je zou zo maar een connectie met ze kunnen hebben omdat ze bijvoorbeeld in dezelfde business zitten als jij. Natuurlijk praat je (bijna) niet over het werk en drink je gezellig wat met elkaar. Maar dat contact kan na de vakantie toch veelbelovend blijken te zijn… Misschien toch even een Linkedin verzoekje sturen? 

Deel dit artikel:
Email

Gerelateerde artikelen:

Bijwerken ...